Overheid.

Veilige, flexibele en gedeelde overheidsdiensten

ARP is al vele jaren dé IT-partner van overheidsorganisaties. Met een dedicated team van business consultants adviseren we provincies, waterschappen, veiligheidsregio’s en gemeenten over de optimale inzet van IT en leveren we vrijwel alle benodigde hard- en software.

Digitaal 2017

Het programma Digitaal 2017 vormt voor veel overheidsorganisaties een grote uitdaging. Kies voor de ondersteuning van een top 5 reseller met ervaring in omvangrijke IT-projecten. ARP begeleidt u bij de digitalisering van overheidszaken, zodat u efficiënter werkt én betere e-dienstverlening aan burgers en bedrijven kunt leveren. Wij adviseren u op strategisch niveau en helpen u bij de verbetering van toegang tot het internet, standaardisatie van ICT-infrastructuur en de verregaande digitalisatie in de backoffice in combinatie met informatiebeveiliging.

Optimale beveiliging

Overheden werken in toenemende mate met privacygevoelige data, denk alleen al aan de extra zorgtaken die de gemeenten erbij hebben gekregen. Beveiliging heeft daardoor nog eens extra prioriteit gekregen, helemaal sinds de invoering van de Wet meldplicht datalekken en de Europese Databeschermingswet in 2016. ARP adviseert over de beveiliging van netwerken en levert de juiste oplossingen, óók voor mobile devices. Hoe gaat u om met de privacygevoelige documenten die daarop staan? Wat is het risico als een medewerkers zijn telefoon verliest? Wij ondersteunen u met zowel de beleidvorming als de praktische invulling van dat beleid. Zo leveren we bijvoorbeeld encyrptiesoftware, firewallscloudoplossingen, maar ook printers met het hoogste beveiligingsniveau.

Het nieuwe werken

Mobiel werken, flexibel werken en thuis werken vragen nogal wat van de IT-organisatie; zowel aan de voor- als achterkant. Onze business consultants schakelen direct met de workplace & mobility– en networking & security-specialisten binnen ARP om uw overgang naar het nieuwe werken stap voor stap te begeleiden.

Voorbeelden van onze ondersteuning zijn:

  • zorgen dat de applicaties waar u al jaren mee werkt probleemloos draaien op mobiele apparaten;
  • een hybride cloudoplossing inrichten en volledig operationeel opleveren;
  • de complete levering en installatie van flexplekken, zodat het voor uw medewerkers echt ‘plug & work’ wordt.

Interne dienstverlening

Ook de interne prestaties van uw IT-afdeling worden steeds meer beoordeeld aan de hand van klanttevredenheid. Hoe snel worden vragen van collega’s naar tevredenheid beantwoord en technische problemen opgelost? ARP kan u helpen bij de kanteling van een vooral technische naar een meer dienstverlenende afdeling die collega’s echt als eindklanten bedient.

Shared service center

Een manier om te voldoen aan de steeds hogere interne eisen die aan IT worden gesteld, is de inrichting van een shared service center: één centrale ICT helpdesk voor meerdere overheidsorganisaties of gemeenten samen. Bij ARP kennen we de organisatorische en technische uitdagingen en zorgen we dat alles perfect wordt ingericht. Met hybride cloudoplossing zorgen we bijvoorbeeld op efficiënte wijze voor een volledige redundant back-upsysteem, zodat de maximale downtime van 24 uur die geldt voor overheidsorganisaties eigenlijk nog slechts een formaliteit is. Desgewenst nemen we samen met onze partners zelfs het volledige beheer op ons.

Meer doen met minder

Veel IT-afdelingen binnen de overheid moeten meer doen met minder. Wij bieden praktische ondersteuning, zodat u zich op meer strategische zaken kunt richten, zoals duurzame ontwikkelingen en de vergroening van ICT en het terugdringen van kosten. Daar helpen we u bijvoorbeeld bij met onze e-procurement oplossing LiveFlow. Door onze online catalogus rechtstreeks aan uw inkoopsysteem te koppelen, vereenvoudigen we uw inkoopproces, met maximale procesbeheersing en aanzienlijke besparingen als gevolg.

Preferred supplier en totaalpartner

Naast strategisch adviseur is ARP ook gewoon preferred supplier van veel overheidsorganisaties. We hebben een partnership met A-fabrikanten en bieden u altijd de beste oplossing en de beste deal. Van de standaardlevering van hard- en software tot de oplevering van complete werkplekken op medewerkerniveau, inclusief aansluiten, voorconfigureren en de afvoer van oude apparatuur. Ook als het om grote aantallen gaat, verzorgen we de overgang desnoods in één enkel weekend. U geeft ons de sleutels op vrijdagmiddag, op maandag kunt u aan de slag met uw nieuwe apparatuur. Ook de uitlevering van mobiele telefoons op persoonsniveau, inclusief gebruikerstraining verzorgen we regelmatig. Het zijn slechts enkele voorbeelden van de praktische meerwaarde die we u kunnen bieden.

 

Vele provincies, waterschappen, veiligheidsregios en gemeenten vertrouwen elke dag op ARP. Van de levering van IT-supplies tot strategisch advies, IT’s easy.