De geschiedenis van de ARP.

Onze geschiedenis

Toen ARP in 1988 werd opgericht, werden computers steeds belangrijker in onze samenleving. De Macintosh 2 van Apple was pas één jaar op de markt en beschikte onder meer over een 116 MHz-processor. Sindsdien is er veel gebeurd in de IT-industrie. Computers werden ongelooflijk snel een onmisbaar deel van onze samenleving.

Het begin.

Ook ARP is in de loop van haar 25-jarige bestaan sterk gegroeid. Opgericht als een afdeling van de Zwitserse toeleverancier ARP AG zijn we al sinds 1990 zelfstandig onder de naam ARP Datacon AG. Met de oprichting van een vestiging in Duitsland begon in datzelfde jaar de uitbreiding naar andere Europese landen. Tot de dag van vandaag zijn er vier andere vestigingen in Oostenrijk, Nederland, Frankrijk en België bijgekomen en in Taiwan werd er bovendien een inkooporganisatie opgericht. Door zijn intrede in het Bechtle-concern heeft ARP sinds 2004 ook een sterk moederbedrijf aan zijn zijde: Samen zijn ARP en Bechtle met hun vestigingen in heel Europa aanwezig.

IT’s easy – met ARP.

In de loop van de jaren veranderde ARP meer en meer van een normale IT-handelaar in een echte IT-specialist. Vandaag levert ARP naast IT-hardware- en softwareproducten ook verschillende zelfstandige IT-solutions. Dankzij sterke en competente partners is ARP in staat om verschillende soorten IT-projecten efficiënt te plannen en te realiseren. De combinatie van een persoonlijke account manager voor elke klant met een gebruiksvriendelijke online shop (zowel mobile als desktop) garandeert een optimale cross-channel-begeleiding die volledig op de individuele wensen en noden van elke klant is afgestemd.