Educatie.

Veilig, digitaal en draadloos onderwijs

ARP is al vele jaren dé IT-partner van onderwijsinstellingen in Nederland. Met een dedicated team van business consultants adviseren we basisscholen, scholen in het voortgezet onderwijs, ROC’s, hogescholen en universiteiten over de optimale inzet van IT en leveren we vrijwel alle benodigde hard- en software. We helpen ook uw organisatie graag bij veilig, digitaal en draadloos onderwijs.

Beveiliging: van binnen én van buiten

Voor onderwijsinstellingen heeft beveiliging absolute prioriteit, helemaal sinds de invoering van de Wet meldplicht datalekken en de Europese Databeschermingswet in 2016. ARP adviseert over de beveiliging van netwerken en levert de juiste oplossingen. Niet alleen de dreiging van buitenaf verdient daarbij aandacht, dat geldt ook voor aanvallen van binnenuit. Baldadige leerlingen of ontevreden studenten kopen via internet tegenwoordig voor een paar tientjes een cyberaanval. Hoe goed heeft u zich daartegen gewapend? Wij ondersteunen u met zowel de beleidvorming als de praktische invulling van dat beleid. Zo leveren we onder meer encryptiesoftware en firewalls. Bij security besteden we aandacht aan zowel de vaste werkplekken als de vele mobile devices binnen uw organisatie.

WiFi: probleemloos draadloos

In enkele jaren tijd is het WiFi-netwerk uitgegroeid tot de digitale ruggengraat van onderwijsinstellingen. Wij bieden u totaalontzorging, zodat leerlingen en medewerkers altijd beschikken over een goed werkende internetverbinding. Controle over de hoeveelheid dataverkeer en beveiliging zijn belangrijke aandachtspunten; wij helpen u tot op detailniveau bij het bepalen van uw strategie. De toegang tot YouTube kunt u bijvoorbeeld beperken tot enkele lokalen en de toegang tot Facebook alleen tussen 12:00 en 13:00 uur openstellen. Wilt u voorkomen dat er vanuit uw school vervelende filmpjes in social media verschijnen? Dan biedt u leerlingen bijvoorbeeld wel toegang tot Facebook, maar geen mogelijkheid om daar foto’s of filmpjes te uploaden. Verder kunt u ook gewoon harde eisen stellen aan mobiele apparaten van leerlingen: geen virusscanner, geen verbinding met het WiFi-netwerk van school. Vanzelfsprekend zorgen we ervoor dat het WiFi-netwerk strikt gescheiden blijft van het interne netwerk.

Digitalisering onderwijs

Veel instellingen willen hun onderwijs steeds digitaler aanbieden, wij zijn uw strategisch sparring partner op directieniveau. Welk platform past het beste bij u? Windows, iOS of toch Android met haar vele gratis services? Wij adviseren over oplossingen die aansluiten bij het digitale beleid van uw onderwijsinstelling en helpen u bij de top-down acceptatie van digitale leermiddelen.

BYOD / CYOD webshop

Op veel scholen en universiteiten is de IT-afdeling de laatste jaren flink geslonken. Wij bieden praktische ondersteuning, zodat u zich op meer strategische zaken kunt richten, zoals duurzame ontwikkelingen en de vergroening van ICT en het terugdringen van kosten. Daar helpen we u bijvoorbeeld bij met onze e-procurement oplossing LiveFlow. Door onze online catalogus rechtstreeks aan uw inkoopsysteem te koppelen, vereenvoudigen we uw inkoopproces, met maximale procesbeheersing en aanzienlijke besparingen als gevolg.

Preferred supplier en totaalpartner

Naast strategisch adviseur is ARP ook gewoon preferred supplier van veel overheidsorganisaties. We hebben een partnership met A-fabrikanten en bieden u altijd de beste oplossing en de beste deal. Van de standaardlevering van hard- en software tot de oplevering van complete werkplekken op medewerkerniveau, inclusief aansluiten, voorconfigureren en de afvoer van oude apparatuur. Ook als het om grote aantallen gaat, verzorgen we de overgang desnoods in één enkel weekend. U geeft ons de sleutels op vrijdagmiddag, op maandag kunt u aan de slag met uw nieuwe apparatuur.

Na de aanbesteding

Verreweg de meeste IT-projecten van enige omvang in de onderwijssector worden aanbesteed. We luisteren naar uw wensen en denken mee, ook nadat we een aanbesteding hebben gewonnen. Dan begint het namelijk pas, voor u en voor ons. Daarom hebben we een ervaren contract- en servicemanager die veel meer doet dan alleen het uitvoeren van de beschreven afspraken. We zijn ons bewust van het contract, maar onze samenwerking mag nooit voelen als een verplichting. Wij gaan voor een lange termijn relatie en doen er graag een schepje bovenop om u te verrassen en uw verwachtingen te overtreffen. Dat is de kracht van ARP.

Vele basisscholen, scholen in het voortgezet onderwijs, ROC’s, hogescholen en universiteiten vertrouwen elke dag op ARP. Van de levering van IT-supplies tot strategisch advies, IT’s easy.