0
Vergelijken
0
EUR 0,00
FR EN
Producten
IT Oplossingen
Services
IT Trends
Markten
Wie zijn wij
ARTICONA
Notebooks & tablets
Pc's & servers
Monitor & Beamers
Printers & supplies
Telefonie & GPS
Randapparatuur
Opslag & Backup
Netwerk
Kabels
Kantoor
Software
Onthouden producten
Vergelijken
Totaalbedrag excl. BTW 0,00

Optimaal uitgerust voor een nieuwe manier van (samen)werken

Published on 8 March 2018 samenwerken

Verouderde werkmethodes, met gedateerde systemen en procedures, kunnen de interne bedrijfsprocessen vertragen en zo een nadelige impact hebben op het bedrijf als geheel. Wanneer een bedrijf groeit, komt het voor nieuwe uitdagingen te staan. Denk bijvoorbeeld aan diversiteits- en intercultureel management, vestigingen in verschillende tijdzones, logistiek en het terugdringen van kosten. Tijd en snelheid zijn van steeds groter belang en van medewerkers wordt verwacht dat ze samenwerken, zowel met collega’s binnen de eigen afdeling als daarbuiten. Om de nieuwe uitdagingen het hoofd te kunnen bieden, is er een nieuwe aanpak nodig. Er moet worden gezocht naar goede alternatieven voor de oude vertrouwde methodes.

Tegen deze achtergrond ontstaan er slimmere en effectievere manieren van samenwerken. Communicatie en IT blijken vaak de perfecte tools om de creativiteit en commitment van teams te bevorderen. Wie zijn positie binnen de markt wil veiligstellen en de prestaties van zijn teams wil optimaliseren, zal open moeten staan voor nieuwe technologieën. We stellen drie belangrijke technologische ontwikkelingen aan u voor.

Mixed Reality

Mixed Reality, een soort mix van Virtual en Augmented Reality, bevindt zich nog in de pioniersfase. De bedrijven die het al gebruiken, heeft het echter al verscheidene voordelen opgeleverd. Het wordt tot nu toe met name toegepast voor technologische doeleinden binnen de industriële dienstverlening. Maar ook binnen andere sectoren en specialismen, bijvoorbeeld in de bouw of bij de politie, worden uitvindingen als de Microsoft Hololens al met succes ingezet.

ARP Microsoft Hololens

Visuele communicatie

Videoconferencing is inmiddels goed voor 40% van het spraakverkeer binnen bedrijven. Binnen organisaties wordt steeds meer gebruik gemaakt van dit soort samenwerkingsoplossingen. En dat levert ze verschillende voordelen op. Zo kan de persoon met wie wordt gesproken net als bij een feitelijke ontmoeting gewoon worden aangekeken, zonder dat er reiskosten worden gemaakt. Bovendien kan er bij korte vergaderingen via videoconferencing meer werk in minder tijd worden verzet, zonder dat dit meer energie vergt.

Zowel consumenten als bedrijven gebruiken visuele communicatie in de vorm van presentaties, afbeeldingen en video’s om informatie te delen en tot zich te nemen. Digital signage kan hier een nieuwe twist aan geven en de samenwerking bevorderen. De technologie biedt teams en medewerkers vele nieuwe mogelijkheden om informatieve content op een dynamische en inspirerende manier in beeld te brengen.

Enterprise Mobility Solutions

Een van de grootste trends binnen het bedrijfsleven is wel het nieuwe, of mobiel werken. Medewerkers krijgen steeds meer vrijheid om zelf te kiezen of ze thuis of op kantoor werken. Om ervoor te zorgen dat collega’s onderling op een veilige en effectieve manier kunnen samenwerken, is de juiste technologie van essentieel belang. Enterprise Mobility Solutions maken het voor managers gemakkelijker om toezicht te houden op de informatie die door mobiele medewerkers wordt gebruikt en gedeeld.

Bovendien worden er nieuwe mobiele devices ontwikkeld om deze nieuwe manier van (samen)werken te ondersteunen. Met uiteenlopende snelle devices, zoals smartphones, tablets en laptops, zijn bedrijven en hun teams optimaal toegerust voor de samenwerking van nu, én morgen.

Nieuwe vormen van samenwerken infographic

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

vertical_align_top