0
Vergelijken
0
EUR 0,00
FR EN
Producten
IT Oplossingen
Services
IT Trends
Markten
Wie zijn wij
ARTICONA
Notebooks & tablets
Pc's & servers
Monitor & Beamers
Printers & supplies
Telefonie & GPS
Randapparatuur
Opslag & Backup
Netwerk
Kabels
Kantoor
Software
Onthouden producten
Vergelijken
Totaalbedrag excl. BTW 0,00

Nee

Published on 14 July 2017 nee-zeggen

Het is een klein woord en tegelijk een op zichzelf staande zin die geen verdere rechtvaardiging of uitgebreide toelichting nodig heeft. En toch krijgen velen van ons deze drie letters soms moeilijk over onze lippen. Want door ‘nee’ te zeggen, kunnen we iemand kwetsen of teleurstellen. Komt dit u bekend voor? Lees gauw verder en ontdek hoe ook u gemakkelijker ‘nee’ kunt zeggen, en waarom het juist in het beroepsleven belangrijk is om dit zo nu en dan te doen.

 

Bij overbelasting is niemand gebaat

Terwijl op uw bureau het werk zich opstapelt, vraagt uw collega of u hem even snel kunt helpen en probeert ook uw leidinggevende nog een extra taak bij u onder te brengen. En u zegt steeds weer ‘ja’. Tenslotte scoort u daar bij uw collega’s punten mee, toch?

De realiteit ziet er helaas vaak anders uit. Uiteindelijk raakt u overbelast, uw prestaties lijden eronder en het levert u nauwelijks extra waardering of hulp op. In tegendeel zelfs. Vaak oogsten diegenen die hun grenzen kunnen aangeven juist meer respect. Vandaar dat het belangrijk is dat u zichzelf beschermt en zo af en toe eens ‘nee’ zegt – en dat zonder enig schuldgevoel.

Bang dat ze u dan lui of niet collegiaal vinden? Als u achter uw ‘nee’ staat en open bent over uw redenen, valt dat vast mee!

 

Eerlijkheid duurt het langst

Uw grenzen aangeven en ‘nee’ durven zeggen, is belangrijk. Maar in het beroepsleven vraagt dit soms wel om wat diplomatieke behendigheid. En bovenal om een eerlijke en open communicatie.

·         Sta achter uw ‘nee’ en straal dit uit. Bepaal uw grenzen en houd u daar dan ook aan. Zo voorkomt u dat u overbelast raakt en kunt u uw taken doelgericht uitvoeren.
·         Bied uw collega of leidinggevende alternatieven. U zou bijvoorbeeld kunnen voorstellen ze op een ander moment te helpen.
·         Of misschien is het zinvol het werk op te splitsen. Stel voor om het samen met anderen te doen, zodat u zich slechts om een bepaald deel hoeft te bekommeren.
·         En ook ruilen is een optie. Geef aan dat u deze taak op u wilt nemen, maar dat dan iets anders even moet wachten.
·         Het is geen goed idee uw leidinggevende voor het hoofd te stoten. Leg uit waarom u geen tijd heeft. Maak duidelijk welke gevolgen het heeft als u deze extra taak op u zou nemen (slechtere kwaliteit, overbelasting…). Zorg ervoor dat uw leidinggevende het begrijpt, en bovenal inziet wat het alternatief hem of haar oplevert – want uiteindelijk heeft niemand er iets aan als het werk maar met de halve inzet of kwaliteit wordt gedaan.
·         Oefening baart kunst! Het helpt om zo nu en dan al eens ‘nee’ te zeggen tegen kleinere dingen. Zo kunt u er alvast aan wennen.

Natuurlijk is het ook weer niet de bedoeling dat u tegen elke nieuwe taak of vraag ‘nee’ zegt. Weeg steeds weer af wat het u kost en bovenal ook wat het u oplevert. Soms is het uitspreken van dat kleine krachtige woord echter het beste wat u kunt doen. Voor uzelf, maar ook voor uw collega’s en het bedrijf als geheel.

1 Comment

  • Richard Koek says:

    Dit moeten jullie degene leren die de onderzoeken doen naar de tevredenheid over de nieuwsbrieven. Die snappen het woord nee niet.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

vertical_align_top