0
Vergelijken
0
EUR 0,00
FR EN
Producten
IT Oplossingen
Services
IT Trends
Markten
Wie zijn wij
ARTICONA
Notebooks & tablets
Pc's & servers
Monitor & Beamers
Printers & supplies
Telefonie & GPS
Randapparatuur
Opslag & Backup
Netwerk
Kabels
Kantoor
Software
Onthouden producten
Vergelijken
Totaalbedrag excl. BTW 0,00

Meer inzicht in uw verborgen printkosten

Published on 30 March 2018 verborgen print kosten

Hoe hoog zijn uw printkosten? Waarschijnlijk heeft u het antwoord hierop niet zo een-twee-drie paraat. Vaak zijn we ons namelijk alleen bewust van de directe kosten, zoals die voor toners, hardware en papier.

Anders ligt het bij de zogenaamde ‘verborgen’ of indirecte kosten. Doordat deze niet meteen in het oog springen, blijven ze vaak onopgemerkt. Volgens HP zijn de totale printkosten binnen bedrijven aanzienlijk hoger dan men in eerste instantie denkt: zo zou het beheer van het printerpark negen keer zo duur zijn als het printen zelf.

10.800 euro per jaar

Waar deze kosten zich verborgen houden? Denk bijvoorbeeld aan de administratie die komt kijken bij de aanschaf en het beheer van uw printerpark. En vergeet ook de opslag van verbruiksartikelen, de ruimte die deze en de printer zelf innemen, en het energieverbruik van de apparaten niet. Uit verschillende onderzoeken blijkt dat de printkosten in een doorsnee onderneming zo jaarlijks kunnen oplopen tot wel € 10.800. Bron: http://www.stratas.co.uk/resources/hidden-cost-print

Oplossingen om verborgen printkosten te vermijden

Kopieermachines, printers, faxmachines, scanners en bijbehorende software worden bij veel bedrijven nog altijd gezien als afzonderlijke oplossingen en aankopen. Dit kan echter vele malen efficiënter en voordeliger, bijvoorbeeld met behulp van de volgende optie:

Managed Print Services

Managed Printing Services bieden u één allesomvattende, op uw bedrijf afgestemde printoplossing. Uw printerpark wordt zo vormgegeven dat u over de juiste printers en multifunctionals beschikt en hier zo optimaal mogelijk van profiteert. Verder worden verbruiksartikelen automatisch geleverd zodra u ze nodig heeft – en niet eerder.

Minder printers, op strategische plekken

Als de printer verder weg staat, denkt men er vaak nog eens extra over na of het wel echt nodig is om het document te printen.

Digitaal documentbeheer

Hiermee kunt u niet alleen kosten besparen, maar maakt u tegelijkertijd ook het archiveren en oproepen van documenten een stuk eenvoudiger. Bovendien hebben medewerkers altijd en overal toegang tot de benodigde documenten, ook als ze bijvoorbeeld thuis werken.

De printopdracht wordt op de printserver vastgehouden tot de medewerker zich bij een apparaat aanmeldt. Zo wordt gegarandeerd dat er geen geprinte pagina’s bij de printer blijven liggen en wordt tevens voorkomen dat (vertrouwelijke) documenten in verkeerde handen vallen. Wilt u meer informatie over hoe u uw printkosten kunt verlagen? Neem dan contact met ons op. We adviseren u graag!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

vertical_align_top