0
Vergelijken
0
EUR 0,00
FR EN
Producten
IT Oplossingen
Services
IT Trends
Markten
Wie zijn wij
ARTICONA
Notebooks & tablets
Pc's & servers
Monitor & Beamers
Printers & supplies
Telefonie & GPS
Randapparatuur
Opslag & Backup
Netwerk
Kabels
Kantoor
Software
Onthouden producten
Vergelijken
Totaalbedrag excl. BTW 0,00

Laat de wereld op een betere manier achter dan je hem hebt gekregen

Published on 8 November 2016 zorgjunkie

Ik ben, zoals ze zeggen, een echte “zorgjunkie”. Ik kom uit een gezin waar zowel mijn vader als mijn zus werkzaam zijn in de gezondheidszorg. Mijn vader als internist en mijn zus als onderzoeker en sinds een aantal jaar is het gezondheids-gen ook op mij overgeslagen. Wat betekent dat? Voordat ik bij ARP Nederland kwam, heb ik een aantal jaar mijn eigen bedrijf gehad. Dit bedrijf, genaamd “Gastvrij in de Zorg”, ondersteunde eerste – en tweedelijnszorginstellingen op het gebied van gastvrijheid en beleving. Een mooie en leerzame tijd waar ik veel contacten heb opgedaan. Ik vind uiteindelijk niets mooiers dan dagelijks een bijdrage te mogen leveren aan een prettiger verblijf of bezoek aan een zorginstelling. Waarom dan nu de ICT in gegaan en specifiek gekozen voor ARP Nederland?

ICT zou ik de gastvrijheid van vandaag en morgen willen noemen. De complexiteit van aandoeningen neemt snel toe terwijl van mensen met een zorgbehoefte wordt verwacht dat zij langer thuis blijven wonen. Extramuralisering van de zorg wordt dit genoemd. Deze splijtzwam is in de ouderenzorg zeer duidelijk zichtbaar en ICT kan hier, in mijn optiek, fantastische oplossingen voor bieden: het bieden van toegang tot bestanden voor medewerkers tijdens thuisbezoek van clienten via cloudtechnologie of het ondersteunen van topklinische Instituten met het inrichten van high-end operatiekamers zodat patiënten na een operatie weer zo snel mogelijk naar huis kunnen. En ik kan nog veel andere ICT-toepassingen noemen die passen in de toenemende extramuralisering van de zorg.

Ondanks dat ik slechts een korte periode bij ARP werk, heb ik gemerkt dat wij écht het verschil kunnen maken. Van het snel leveren van ICT-producten tot advisering over nieuwe werkomgevingen voor zorgmedewerkers of het opleveren van grote, veilige en snelle wifi-netwerken binnen ziekenhuizen. Allemaal toepassingen die het werken in de zorg kan terugbrengen tot waar het om draait: verlenen van zorg.

Het klinkt misschien cliché matig maar binnen ARP krijg ik alle ruimte en niet te vergeten support om er te zijn. Te zijn met mijn kennis en kunde, te zijn met mijn ideeën. En vooral “zij” – je directe collega’s en het MT- zijn er om je te ondersteunen. Te ondersteunen in mijn missie om onze prachtige en mooie zorg, geholpen door alle ICT-toepassingen die nu al beschikbaar zijn.

Ik sluit graag af met een levensles die ik van thuis heb meegekregen: laat de wereld op een betere manier achter dan waarop je hem gevonden hebt.

Noud Schaper, accountmanager ICT-healthcare, ARP Nederland BV
(Drive: “Een betere en mooiere gezondheidszorg”)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

vertical_align_top