0
Vergelijken
0
EUR 0,00
FR EN
Producten
IT Oplossingen
Services
IT Trends
Markten
Wie zijn wij
ARTICONA
Notebooks & tablets
Pc's & servers
Monitor & Beamers
Printers & supplies
Telefonie & GPS
Randapparatuur
Opslag & Backup
Netwerk
Kabels
Kantoor
Software
Onthouden producten
Vergelijken
Totaalbedrag excl. BTW 0,00

Het kantoor van de toekomst

Published on 8 March 2018 Kantoor van de toekomst

Vier uitdagingen en hoe u hier als bedrijf mee kunt omgaan

30 jaar ARP – tijd om terug te blikken, maar vooral ook om vooruit te kijken. Wat heeft de toekomst voor ons in petto? We zetten vier ontwikkelingen voor u op een rij.

De wereld is in de afgelopen jaren sterk veranderd en dat heeft ook zo zijn impact op het bedrijfsleven. De globalisering, de stijgende concurrentiedruk op de arbeidsmarkt en de individualisering, die ook niet aan de IT voorbij is gegaan, werpen voor bedrijven nieuwe uitdagingen op. En vergeet ook niet de stijgende huurprijzen voor kantoorruimte en veranderende wensen van klanten en toekomstige medewerkers. Lees gauw verder en ontdek hoe u deze ontwikkelingen het hoofd kunt bieden.

1. Hogere huurprijzen, kleinere werkplekken

De huren rijzen de pan uit en daar zal in de komende jaren niet veel aan veranderen. Om de vaste lasten binnen de perken te houden, zoeken bedrijven naar manieren om kleinere ruimtes zo optimaal mogelijk te benutten. Dat begint bij de indeling en inrichting van de kantooromgeving. Er is behoefte aan een open opstelling, met kleinere werkplekken die flexibel kunnen worden gebruikt. En ook bij de IT is flexibiliteit erg belangrijk: denk bijvoorbeeld aan 2-in-1-apparaten, zoals tablets met passend toetsenbord, een ‘curved’ monitor als alternatief voor twee naast elkaar geplaatste beeldschermen, of flexibele printoplossingen zoals Managed Printing Services.

2. Globale werkstructuren

Internationale teams brengen vele voordelen met zich mee. Zo betekent een verscheidenheid aan culturen vaak ook nieuwe inspiratie, door de introductie van andere werkmethodes en zienswijzen. Er ontstaan nieuwe ideeën, en projecten kunnen op meerdere locaties tegelijkertijd worden doorgevoerd. Maar er liggen ook uitdagingen op de loer. Er is behoefte aan nieuwe technologieën om ondanks de afstand en verschillende tijdzones flexibel te kunnen samenwerken. Vaak denken bedrijven dan aan middelen als videoconferencing en online platformen, maar ook de juiste apparatuur is onontbeerlijk: van laptops tot aan koptelefoons met ruisonderdrukking, die het werken in een grote open kantoorruimte en de deelname aan conference calls vereenvoudigen. Om deze nieuwe globale werkstructuren optimaal te ondersteunen, zijn moderne IT-oplossingen van essentieel belang.

3. Een nieuwe generatie met nieuwe wensen

Jonge arbeidskrachten hechten veel waarde aan een aantrekkelijke werkomgeving, flexibele werkstructuren en hoogwaardige IT-oplossingen. De strijd om jong talent is op de arbeidsmarkt al even aan de gang. Wie ze voor zich wil winnen, zal mogelijkheden moeten bieden voor thuis en mobiel werken, en kan bovendien niet meer om ultramoderne IT-oplossingen heen die een efficiënte manier van werken ondersteunen. Verder is het voor bedrijven belangrijk verticale structuren en hiërarchieën te doorbreken. Enkel met flexibele werkmethodes, vlakke hiërarchieën en globale samenwerkingsvormen kunnen ze aan de veranderende wensen en behoeften blijven voldoen.

4. Snellere veranderingen en stijgende concurrentiedruk

Het is niets nieuws, maar door de globalisering en digitalisering is flexibiliteit voor bedrijven belangrijker dan ooit. En naast flexibiliteit is ook efficiëntie essentieel. Om sneller te kunnen werken, zoeken bedrijven naar mogelijkheden om zaken die niet tot de kernactiviteiten behoren uit te besteden. Een goed voorbeeld hiervoor zijn Managed Printing Services. Maar ook een snellere communicatie is geboden, bijvoorbeeld met behulp van Digital Signage. In plaats van informatie via e-mail of op papier uit te wisselen, kan hier met één druk op de knop direct worden gecommuniceerd.

Om uw bedrijf te wapenen voor de toekomst, is het belangrijk deze veranderingen en bijbehorende uitdagingen goed onder de loep te nemen. We adviseren u graag over passende oplossingen, zoals Digital Signage, Managed Printing Services of de juiste devices voor uw kantooromgeving – zodat deze nu al optimaal is toegerust voor de uitdagingen van morgen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

vertical_align_top