0
Vergelijken
0
EUR 0,00
FR EN
Producten
IT Oplossingen
Services
IT Trends
Markten
Wie zijn wij
ARTICONA
Notebooks & tablets
Pc's & servers
Monitor & Beamers
Printers & supplies
Telefonie & GPS
Randapparatuur
Opslag & Backup
Netwerk
Kabels
Kantoor
Software
Onthouden producten
Vergelijken
Totaalbedrag excl. BTW 0,00

De reis van de toner

Published on 30 June 2017 tintentoner_header

Vandaag nemen we een kijkje achter de schermen en ontdekken wat er zoal komt kijken bij de productie van de eigen rebuild toners van ARP. Bij binnenkomst in de grote en opvallend schone hal is meteen duidelijk dat het hier om een team gaat dat goed met elkaar overweg kan. “We zijn één grote familie. De meesten van ons werken dan ook al lange tijd met elkaar samen”, vertelt Sergio Jaramillo Restrepo, Research & Development bij ARP Supplies in Nederland. Vol enthousiasme geeft hij ons een rondleiding. Zijn Zuid-Amerikaanse temperament werkt aanstekelijk.

Dezelfde kwaliteit, maar dan voordeliger

“De reis van onze toners begint hier, bij Development.” Hij wijst naar een hoek, waar een groot aantal printers van verschillende fabrikanten staat. “Ik houd me bezig met de ontwikkeling van nieuwe toners. Dat houdt in dat ik net zo lang zoek naar de juiste combinatie van verschillende componenten, tot het resultaat 100% overeenkomt met het product van de fabrikant.” Want alleen onberispelijke kwaliteit wordt op de markt gebracht. “We willen per slot van rekening niet zomaar een goedkoop rebuild product verkopen – ons doel is dezelfde kwaliteit als het origineel aan te bieden, maar dan tegen een lagere prijs.”

tintentoner_1

Oog voor het milieu

Terwijl we met Sergio door de hal lopen, vertelt hij over de verschillende stappen tot aan het feitelijke eindproduct. “We recyclen enkel originele cartridges die slechts één keer zijn gebruikt. Verder produceren we geen grote hoeveelheden op voorraad, maar stemmen we onze productie af op de bestellingen. Onze toners liggen hier dus nooit lang in het schap.” Met de gebruikte cartridges wordt zorgvuldig omgegaan – onderdelen die niet meer nodig zijn, worden vakkundig gerecycled. “Voor mij is het erg belangrijk dat we het ecologische aspect nooit uit het oog verliezen”, vertelt de van oorsprong Colombiaanse ontwikkelaar, die zich met zijn bijdrage aan schoonmaakprojecten ook in zijn vrije tijd om het milieu bekommert.

Uiterste precisie

Belangrijke en gevoelige onderdelen, zoals fotogeleiders en wissers, worden altijd vervangen en elke behuizing wordt met hoge druk grondig gereinigd. Dankzij een slim afvoersysteem worden de los gespoelde tonerresten direct opgevangen en afgezogen. “Voor het openen van de cartridges maken we meestal gebruik van een laser. Zo kunnen we met uiterste precisie te werk gaan en laten we nagenoeg geen sporen achter”, verzekert Sergio.

Oog voor kwaliteit

De tonercartridge wordt tot op een tiende van een gram nauwkeurig gevuld en vervolgens verzegeld. De machinale en handmatige productiestappen zijn daarbij perfect op elkaar afgestemd. “Elke toner wordt afzonderlijk in elkaar gezet. Vervolgens wordt de behuizing luchtdicht verlijmd”, vertelt Sergio. Tot aan de allerlaatste stap verliest men de hoge kwaliteit niet uit het oog. “Geen toner verlaat onze fabriek voordat hij is getest.” De printnauwkeurigheid wordt op gestandaardiseerde pagina’s gecontroleerd. Pas als de kwaliteit voor honderd procent aan de verwachtingen voldoet, wordt de toner stevig verpakt en naar ARP-vestigingen in heel Europa verzonden.

“Ik ben trots op onze producten en ons team. Daarom werk ik al ruim tien jaar bij ARP Nederland”, aldus Sergio. “En dat nog elke dag met veel plezier.” Terwijl hij dit zegt, houdt hij met een stralende glimlach ‘zijn’ toner voor de camera omhoog. Je kunt niet anders dan hem op zijn woord geloven: een kwaliteitsproduct creëren, is iets geweldigs.

tintentoner_2

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

vertical_align_top