0
Vergelijken
0
EUR 0,00
FR EN
Producten
IT Oplossingen
Services
IT Trends
Markten
Wie zijn wij
ARTICONA
Notebooks & tablets
Pc's & servers
Monitor & Beamers
Printers & supplies
Telefonie & GPS
Randapparatuur
Opslag & Backup
Netwerk
Kabels
Kantoor
Software
Onthouden producten
Vergelijken
Totaalbedrag excl. BTW 0,00

Business Mobility: Digitale transformatie van de werkplek

Published on 15 August 2016 business_mobility

Is mobility belangrijker dan het internet? Volgens 73 % van de geënquêteerde CIO’s is deze stelling niet zo vreemd als ze klinkt. Zij zijn van mening dat mobility een zelfde of grotere invloed op hun business zal hebben als het internet in de late jaren 90. Los van de vraag of mobility echt belangrijker is dan het internet, valt met zekerheid te zeggen: Business mobility is op dit moment een van de belangrijkste thema’s binnen de IT.

Business mobility betekent in principe dat alles wat men vroeger alleen met de computer achter het bureau op kantoor kon doen, nu van overal vandaan kan doen. Dat kan het checken van zakelijke mails thuis op de bank zijn maar ook de computergestuurde bewaking van complete industrielocaties via de laptop vanaf een ander continent. Wezenlijk doel is de verhoging van de productiviteit door bijvoorbeeld processen te vereenvoudigen of medewerkers die de hierboven beschreven mogelijkheid wordt gegeven, hun werk overal vandaan te doen.

Wereldwijde toegang tot bedrijfsgegevens via de cloud

Tijdens zakelijke reizen kan het bijvoorbeeld handig zijn als u toegang heeft tot de gegevens op de bedrijfsservers. Daarvoor moeten deze echter bijvoorbeeld opgeslagen zijn in de cloud. Met een bedrijfslaptop en een functionerend WLAN-netwerk heeft u in theorie van overal ter wereld toegang. Tegenwoordig gaat dat relatief zonder problemen overal ter wereld. Als dat niet het geval is dan is een eigen netwerk snel gemaakt met uw smartphone. Maar een bedrijfscloud biedt ook compleet nieuwe mogelijkheden voor het thema home office.

Terwijl het grootste deel van de mobility-koek wereldwijd bestaat uit de hierboven beschreven gebruiksvoorbeelden, wordt het complete potentieel van mobility-oplossingen geput uit andere sectoren. Sectoren die tot dusver eerder minder met het gebruik van IT geassocieerd werden: Bijvoorbeeld de zorgsector, waar artsen en verplegend personeel bijvoorbeeld door het gebruik van elektronische patiëntendossiers steeds op de hoogte zijn van de meest actuele gezondheidstoestand van de patiënten. Of in de bouwsector, waar speciaal beschermde apparatuur architecten en uitvoerders niet alleen de meest actuele plannen tonen, maar ook valpartijen doorstaan en beschermd zijn tegen stof, water en warmte.

Achilleshiel eindapparaten

Ongeacht soort en grootte van de gebruikte business-mobility-oplossing, de achilleshiel van het succes is en blijft de eindapparatuur. Worden de verkeerde apparaten gebruikt, dan kan de infrastructuur nog zo goed zijn. Het project is gedoemd te mislukken. Maar geen paniek – in de ARP online-shop vindt u een selectie van verschillende uitstekende en mobility-geschikte apparaten in verschillende categorieën. Met deze apparaten wordt elk mobility-project een succes. Overtuig u zelf:

Link naar online-shop microsite

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

vertical_align_top