0
Vergelijken
0
EUR 0,00
FR EN
Producten
IT Oplossingen
Services
IT Trends
Markten
Wie zijn wij
ARTICONA
Notebooks & tablets
Pc's & servers
Monitor & Beamers
Printers & supplies
Telefonie & GPS
Randapparatuur
Opslag & Backup
Netwerk
Kabels
Kantoor
Software
Onthouden producten
Vergelijken
Totaalbedrag excl. BTW 0,00

ARP zeer verheugd met gunning TU Delft

Published on 19 February 2018 Aanbesteding vanui TU Delft


ARP tekende vorige week een overeenkomst met de TU Delft na een gegunde aanbesteding. De IT reseller en dienstverlener gaat bij de universiteit gebruikershardware leveren en verzorgt in ieder geval de komende vijf jaar ook het onderhoud en de dienstverlening.

“Het contract met de huidige leverancier van de TU Delft liep af en daarom zochten ze een nieuwe leverancier voor gebruikershardware, maar ook voor onderhoud en service”, legt Rob Cattenstart uit. Hij is als Manager Tenderdesk bij het overkoepelende moederbedrijf Bechtle AG verantwoordelijk voor aanbestedingen in de Benelux. ARP levert totaaloplossingen op gebied van Networking & Security, Workplace & Mobility en Printing & Imaging en combineert dat met de logistieke en inkoopkracht van haar grote Duitse moederbedrijf.

Inkoopproces
“Naast een hardwareleverancier zocht TU Delft naar manieren om haar inkoopproces te verbeteren”, vervolgt Cattenstart. “Ze zochten daarvoor één merkonafhankelijke partner met een breed assortiment van IT-producten, die in staat is het inkoopproces te professionaliseren. De gebruikershardware, die is bedoeld voor personeelsleden, omvatte onder andere desktops, beeldschermen, workstations en laptops, maar ook headsets en mobiele telefoons. Het was daarbij een voorwaarde dat de leverancier verschillende A-merken kon leveren. Voor het onderhoud en de dienstverlening moesten we een maatwerkplan schrijven.” Het gaat om een samenwerking voor vijf jaar, met een optie voor nog twee jaar. “TU Delft kijkt naar de lange termijn en dat doen wij als bedrijf ook.”

Overeenkomst ARP en TU Delft

Vooruitstrevend
Uiteraard is ARP zeer verheugd met de gunning. “Dit is heel belangrijk voor ons”, aldus Dirk Bouwman, Business Unit Manager Public. “TU Delft is een grote en vooruitstrevende universiteit die hoog in alle mondiale ranglijsten staat. We zijn goed vertegenwoordigd binnen de universitaire wereld en de TU Delft is in dat opzicht een mooie strategische aanvulling op onze bestaande klantengroep.”

Regierol
De ICT-afdeling van de TU Delft wil ICT anders gaan benaderen, zo legt Bouwman uit. “Ze willen meer een regierol en minder uitvoerend bezig zijn. Wij hebben heel duidelijke afspraken voor het serviceniveau en de borging van de kwaliteit voorgesteld, waardoor TU Delft op output kan sturen. Dat was voor de klant ontzettend belangrijk. Ik denk dat dat ook een belangrijke reden is dat wij deze aanbesteding hebben gewonnen.”

Levenscyclus
Ook MVO speelde een grote rol in de aanbesteding. “Het ging zeker niet alleen over het toeleveren van producten en over de kwaliteit, maar ook over een beleid voor de gehele levenscyclus van de hardware. Wij hebben een uitgebreid plan op maat gemaakt waarbij we hebben nagedacht over het opnieuw inzetten en recyclen van de producten op het moment dat ze bij de TU Delft hun levensduur hebben gehad. De geboden mogelijkheden met inzage in de verduurzaming van de levering van hardware vormen tevens een belangrijke reden voor deze gunning.”

Viering aanbesteding TU DelftHet heuglijke feit werd gevierd met champagne en Limburgse vlaai. (Foto’s: Anna Green / www.portfolio-fotografie.nl)
Tags :

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

vertical_align_top